U bent hier

3 Documenten: Detailhandelsbeleid

  • De vzw Centrummanagement lanceerde op 12 maart 2019 in het bijzijn van enkele centrumhandelaars een publiek wifinetwerk in het Poperingse handelscentrum. Voortaan kan iedereen in het centrum van Poperinge dus gratis surfen op het internet. Dat maakt de Poperingse binnenstad één grote hotspot.

     

  • Een business improvement district (BID) is een afgebakende zone waarbinnen bij voorbeeld aan handelaars een extra belasting wordt opgelegd om projecten (verfraaiing openbaar domein, marketingacties betrokken winkelgebied, ...) te financieren.

    BID's worden al langer toegepast in de Verenigde Staten en in Groot-Brittannië. Ook in Vlaanderen wordt het BID-systeem al toegepast:

  • Het "Handboek Centrummanagement" is een vraagbaak voor vragen over het hoe en wat van centrummanagement. Het geeft informatie over onderwerpen waar je tegenaan loopt als je met centrummanagement van start gaat. Het is gebaseerd op ervaringen van anderen en reikt praktische suggesties aan.

    Dit handboek bevat veel informatie over succesvolle projecten. Ieder centrumgebied is anders en vraagt om een eigen aanpak. Maatwerk is dus de boodschap.