U bent hier

Toegang tot Locatus

De 5 Vlaamse provincies betalen voor hun gemeentebesturen de toegang tot Locatus online. De Locatusdatabank is een databank met alle consumentgerichte winkelpanden en horeca- en cultuurvoorzieningen in Vlaanderen. Locatus online laat toe analyses te maken over diversiteit van het aanbod, leegstand, aantal handelspanden, situering van de handelspanden, e.d.   

Locatus online is met andere woorden een waardevol instrument voor de Vlaamse gemeentebesturen om hun detailhandelsbeleid vorm te geven. Een degelijke aanbodanalyse is immers een belangrijke stap in de uittekening van een goed beleid.  De data van Locatus werden ook gebruikt voor de aanbodanalyse in de interprovinciale studie Detailhandel en worden mee opgenomen in de gemeentelijke feitenfiches die resulteren uit deze studie. 

 

  • Update dd.30/03/2015

De verlenging van de overeenkomst met Locatus  impliceert dat alle gemeenten een nieuwe gebruikersovereenkomst moeten ondertekenen. U ontvangt vervolgens een nieuwe login voor de database. 

Om vlotte toegang tot de Locatus-gegevens te behouden, brengt u best deze overeenkomst spoedig in orde. Bestaande logins vervallen vanaf april 2015. 

 

  • Inloggen kunt u via de knop rechts op deze pagina.
  • Vragen over de overeenkomst? Of heeft u nog geen login ontvangen? Neem dan contact op met Greet Castermans.

 

Verwante websites

Delen