U bent hier

Subsidiegids voor de detailhandel

Ook ondernemingen uit de detailhandel kunnen gebruik maken van een brede waaier aan steunmaatregelen.

Zo kunnen starters voor de financiering van hun project beroep doen op de Winwinlening en gebruik maken van de Waarborgregeling. Wie een winkelconcept  op maat wil, dat commerciële aantrekkelijkheid koppelt aan eisen op het vlak van logistiek en veiligheid, kan hiervoor advies bij een gespecialiseerd ontwerper inwinnen via de Kmo-portefeuille. Voor het aanwerven van personeel bestaan bv. het Banenplan of de Individuele beroepsopleiding in de ondernemingen.

Iedere onderneming wordt in haar bestaan wel eens geconfronteerd met de negatieve aspecten van openbare werken: kmo’s kunnen beroep doen op de “Rentetoelage voor hinder bij openbare werken”. Een ondernemer met een succesvolle retailformule en met de ambitie uit te breiden naar een keten van winkels, kan de haalbaarheid van dat project laten toetsen via de peiler “strategisch advies” van de Kmo-portefeuille.

Deze brochure biedt u een handig overzicht van de verschillende sectorrelevante steunmaatregelen en wordt frequent geactualiseerd. U vindt deze brochure via deze link (onderaan de pagina).

U kan ook zelf op zoek gaan naar de subsidiemaatregelen en andere steunmaatregelen via onze Subsidiedatabank voor de ondernemer: www.subsidiedatabank.be.

Verwante websites

Delen