U bent hier

Provinciale steunmaatregelen - Vlaams-Brabant

Subsidies handelskernversterking

De provincie ondersteunt de 65 Vlaams-Brabantse gemeenten die beleidsadvies inwinnen bij het opstellen van een detailhandelsplan, of die projecten uitvoeren ter versterking van een handelskern. 

Meer info: 

http://www.vlaamsbrabant.be/economie-landbouw/voor-gemeentebesturen/subsidie-versterking-handelskernen/index.jsp

Subsidies verpakking streekproducten

De provincie Vlaams-Brabant beschikt over drie modellen van eenvormige verpakking: een doos bestemd voor de verpakking van twee of drie flessen en/of andere streekproducten, een middelgrote doos en een grotere doos. Deze zijn uitsluitend bedoeld voor de promotie van Vlaams-Brabantse streekproducten die voorkomen op de inventarislijst die wordt samengesteld door de vzw Streekproducten Vlaams-Brabant. 

Deze verpakking kan ter beschikking worden gesteld van instellingen die zich bezighouden met de promotie van deze producten, o.a. steden, gemeenten, toeristische diensten, V.V.V.'s, overkoepelende middenstands- en producentenorganisaties. Ook producenten, handelaars en horecazaken die een speciale inspanning leveren voor de promotie van de streekproducten en die zich inschakelen in de acties die door de vzw Streekproducten Vlaams-Brabant worden opgezet voor de promotie van streekproducten kunnen over deze dozen beschikken.

Meer info: 

http://www.vlaamsbrabant.be/economie-landbouw/ondernemers-en-starters/subsidies/verpakkingen-streekproducten/index.jsp

Overzicht subsidies handelskernversterking 2013

De provincie Vlaams-Brabant geeft 137.659,85 euro subsidies voor de handelskernversterking in het arrondissementen Halle-Vilvoorde en Leuven.

We ondersteunen gemeenten die een detailhandelsplan opstellen of die projecten uitvoeren ter versterking van een handelskern met financiële middelen. Het gaat dan bijvoorbeeld om starters- en etalagewedstrijden, acties om nieuwe handelaars aan te trekken, initiatieven om de leegstand tegen te gaan, startersbegeleiding en creatie van een handelspandenfonds.

Meer info:

http://www.vlaamsbrabant.be/economie-landbouw/voor-gemeentebesturen/subsidie-versterking-handelskernen/nieuws-versterking-handelskernen.jsp

Delen