U bent hier

Studie rond het provinciale detailhandelsbeleid in de provincie Antwerpen

De dienst Economie en Internationale Samenwerking laat in het kader van haar provinciaal detailhandelsbeleid, zoals beschreven in de legislatuurnota Economie & Werkgelegenheid, een uitgebreide detailhandelsstudie uitvoeren. Deze studie is een speerpunt binnen het gemeentelijk economisch beleid en bestaat uit twee delen.

 

Het eerste deel bestaat uit een vraag- en aanbodanalyse. In april 2009 werd door de firma Locatus bvba de detailhandel in de provincie Antwerpen in kaart gebracht. Per gemeente werd er een databank overhandigd met het aanbod binnen de eigen gemeente. Op de netwerksessie ‘Studie detailhandel’ van 18 september 2009 werden de resultaten van het koopgedrag binnen onze provincie gepresenteerd. Dit gedeelte van de studie werd in opdracht van de provincie Antwerpen uitgevoerd door het studiebureau WES vzw.

 

Het tweede deel van de detailhandelsstudie omvat een visievorming over het detailhandelsbeleid in de provincie Antwerpen op middellange termijn.

Opgelet: dit onderzoek werd uitgevoerd met een afwijkende methodiek tov de interprovinciale studie 2013-2014. Cijfers kunnen daardoor niet gebruikt worden in onderlinge vergelijking. 

Verwante websites

Delen