U bent hier

Provincies publiceren jaarlijkse cijfers over gemeentelijke detailhandel

Voor het vijfde jaar op rij bezorgen de Vlaamse provincies aan elke Vlaamse gemeente de meest recente detailhandelsgegevens, in de zogenaamde Feitenfiche Detailhandel. Sinds dit jaar is de (informatie uit de) Feitenfiche beschikbaar in een online tool, wat gebruiksvriendelijker is voor de gemeenten. Naast de gegevens in de databank zijn er ook twee kant-en-klare rapporten. 

Inhoud

In de Feitenfiche krijgt elke Vlaamse gemeente “in een klik” zicht op gegevens over de detailhandel, per winkelgebied. Waar zijn er welke winkels, hoe groot zijn ze en in welke branche zijn ze onder te verdelen? Daarnaast worden ook de koopstromen weergegeven: uit welke gemeenten komen consumenten en waar gaan de eigen inwoners precies winkelen?

Evolutie over 10 jaar

Bijzonder voor deze editie van de Feitenfiche is dat er voor de gegevens over de winkels nu een 10-jarige vergelijking mogelijk is voor elke gemeente. We beschikken immers over detailhandelsgegevens sinds 2008.

Nieuw format – online platform Provincies in Cijfers

De Feitenfiche is vanaf dit jaar beschikbaar op het online platform www.provincies.incijfers.be in een volledig nieuw en dynamisch formaat. 

Gemeenten die diepgaande detailhandelsanalyses willen maken kunnen op dit platform de nodige gegevens terugvinden, en daarmee op een eenvoudige manier eigen presentaties maken. Ook een koppeling tussen detailhandelsgegevens en andere socio-economische gegevens uit de uitgebreide databank van Provincies in Cijfers is mogelijk.

 

Naast de gegevens in de databank van Provincies in Cijfers, bieden de Provincies ook twee kant-en-klare rapporten aan, per gemeente en per provincie:

  1. Een compacte fiche - ‘dashboard’ - met kerncijfers dat publiek beschikbaar is via www.provincies.incijfers.be (kies ‘detailhandel’).
  2. Een uitgebreid rapport - enkel voor steden en gemeenten - met meer informatie, voor beleidsmakers en ambtenaren. Neem hiervoor contact op met uw lokale contactpersoon: 

Provincies in Cijfers is een initiatief van de vijf Vlaamse provincies. Via deze gratis databank kan iedereen via kant-en-klare grafieken, tabellen, kaarten, datasets en fiches een correct beeld aanmaken van de economische omgeving. De gegevens kan men in een overzichtelijk rapport gieten, klaar voor gebruik.

 

 

Verwante websites
Onderwerp

Delen