U bent hier

Gemeente- en stadsmonitor

De gemeente- en de stadsmonitor zijn omgevingsscanners die de brede omgeving van elke Vlaamse gemeente en centrumstad in beeld brengen. Beide monitoren bevatten meer dan 200 indicatoren, waaronder meer dan 80 survey-indicatoren, die afkomstig zijn uit een grootschalige bevraging bij een representatief staal van de inwoners in elke Vlaamse gemeente of stad. De monitor peilt ook naar de tevredenheid over het aanbod van winkels, restaurants, ... in de omgeving van de respondent en in de gemeente.

De gemeentemonitor verschijnt voor het eerst en wil in de eerste plaats ‘de staat’ of ‘de toestand’ van gemeenten beschrijven. Daartoe bevat deze monitor cijferreeksen die de brede maatschappelijke omgeving in de Vlaamse gemeenten in beeld brengen en een indicatie geven van de interne organisatie van het lokaal bestuur.

De stadsmonitor verschijnt al voor de zesde keer en beschrijft de maatschappelijke ontwikkelingen in 13 Vlaamse steden. De indicatoren geven aan of de steden in een meer leefbare en duurzame richting evolueren.

 

Verwante websites

Delen