U bent hier

4 miljoen euro voor slimme steden en gemeenten

Internet of Things voor een Slimmer Vlaanderen

Slim parkeren, gezondheidszorg op afstand, efficiënt energieverbruik…de innovatieve mogelijkheden van het Internet of Things om het leven aangenamer en duurzamer te maken, lijken eindeloos. Voor Vlaanderen ligt hierin een kans om niet enkel mee te zijn met de vierde industriële revolutie, maar zélf een pionier en topspeler te worden in de geconnecteerde wereld. Met een enorm potentieel in baanbrekende nieuwe technologieën en een ontluikend kmo-ecosysteem heeft onze regio alvast de grondstoffen in handen. Tijd om een versnelling hoger te schakelen door op een slimme manier samen te werken aan een slimmer, beter en duurzamer Vlaanderen.

4 miljoen voor slimme Vlaamse steden en gemeenten

Met een subsidie-oproep van 4 miljoen euro krijgen alle Vlaamse steden en gemeenten – groot én klein – de kans om uit te zoeken wat het Internet of Things voor hen kan betekenen. Met dit project kunnen ze kennis opdoen over de technologie, de noden van de gebruikers en over de zakelijke kant. En dit met veel aandacht voor een open aanpak, zodat toepassingen die in de ene gemeente ontwikkeld worden, ook mogelijkheden bieden om in een andere stad mee aan de slag te gaan.

Indienen tot 31 januari 2018

Geïnteresseerde steden en gemeenten kunnen tot en met 31 januari 2018 een projectvoorstel indienen. Het wettelijke kader, de handleiding bij de oproep en het formulier om een aanvraag in te dienen, zullen zeer binnenkort op deze website gepubliceerd worden.

Verwante websites

Delen