U bent hier

Gratis wifi en extra 'beleving' op en rond de Meir

Op zoek naar gratis wifi? Die vindt u voortaan op de hele Meir-as en in de Huidevettersstraat. Bovendien krijgt u er als shopper extra informatie via uw gsm of smartphone. 'Geen platte commerce, wel communicatie met onze bezoekers', zegt Linda Cloots van de vzw Meir/Beleef Antwerpen. 

Stel u voor: u wandelt voorbij een winkel op de Meir en plots krijgt u bericht dat u in die winkel de nieuwste collectie van ontwerper X vindt. U krijgt bovendien meteen mee waar de collectie hangt en welke verkoper u kan verder helpen. Dat kan voortaan op de winkelas Meir-Huidevetterstraat. 'Winkels moeten mee met hun tijd', beseft Linda Cloots. 'Communicatie evolueert en dus moeten ook wij vernieuwen.'

Meir Antwerpen

 

Geen ongevraagde boodschappen

De winkelas biedt gratis wifi aan de bezoekers aan. Maar daar blijft het niet bij. Linda: 'De gratis wifi kadert in een hele nieuwe belevenis die we aanbieden. Via nieuwe systemen kunnen we voortaan 1-op-1 communiceren met de smartphone en gsm van de shoppers.' De winkelvereniging wil echter geen mensen afschrikken. Linda: 'We bieden een extra service, maar we gaan niemand lastigvallen. De bezoeker heeft volledig zelf in handen of hij gebruik wil maken van die service of niet. Het is niet zo dat wij ongevraagd shoppers gaan bestoken met boodschappen.'  

Nieuw systeem

De winkelvereniging werkt voor die 1-op-1 communicatie met een nieuw systeem van 'beacons'. Kleine verplaatsbare toestelletjes die met u communiceren via een beaconapp die u gratis op uw smartphone kan downloaden. 'We spelen daarmee een voortrekkersrol in België', weet Linda. 'In Amerika zie je die beacons overal opduiken.' Wekelijks plaatst de vereniging een beacon en een bluetoothzender in vijf verschillende winkels. De bluetoothzender doet hetzelfde als de beacon, maar dan voor bezoekers met een gewone gsm. 

Wedstrijd met selfies

Shoppers krijgen ook een uitnodiging om in een van de vijf 'ledenwinkels van de week' een leuke selfie te maken. Wie die selfie op de Facebookpagina van Antwerpen Meir post, maakt kans op een cadeaubon van 50 euro. De foto die op het einde van de week de meeste likes haalt, wint. De wedstrijd loopt telkens van donderdag tot woensdag.

 

Bron: ondernemeninantwerpen.be

 

Verwante websites
Organisatie
Antwerpen

Delen