U bent hier

Wifi maakt het centrum van Popering attractiever, hipper en jonger

De vzw Centrummanagement lanceerde op 12 maart 2019 in het bijzijn van enkele centrumhandelaars een publiek wifinetwerk in het Poperingse handelscentrum. Voortaan kan iedereen in het centrum van Poperinge dus gratis surfen op het internet. Dat maakt de Poperingse binnenstad één grote hotspot.

 

Poperinge lokt al heel wat mensen naar zijn stadscentrum om er te winkelen, te genieten van de plaatselijke horeca of uit toeristische overwegingen. Om de mensen te blijven lokken was het aanbieden van gratis wifi in het handelscentrum een must. De stad zorgt daarmee voor een primeur in de Westhoek. Poperinge is namelijk de eerste stad in de streek die op de digitale beleving van zijn stadscentrum inspeelt. Een unicum.

Het gratis wifinetwerk is voorzien in de Gasthuisstraat, op de Grote Markt, in de Ieperstraat tot aan de kruising met de Sint-Janskruisstraat en op de Paardenmarkt. Om die zone van wifi te voorzien trekt de vzw Centrummanagement een budget van 72.000 euro uit voor de volgende vijf jaar. Het gratis wifinetwerk biedt niet alleen kansen voor de gebruikers ervan, maar ook de stadsdiensten kunnen via het gratis wifinetwerk met de gebruikers communiceren om bijvoorbeeld evenementen aan te kondigen of te promoten.

Om het budget te ondersteunen krijgt de vzw Centrummanagement een subsidie van 15.000 euro binnen het Europese WiFi4EU-project. Dat project wil alle Europese burgers toegang tot een draadloos internetnetwerk op openbare plaatsen geven.

Na een evaluatie van het eerste wifigebruik in het winkelhart zal de stad nagaan of het haalbaar is om extra gebieden mee te nemen binnen dat wifinetwerk, zoals de Casselstraat en het Stationsplein.

Toegang tot het gratis wifinetwerk krijgen is heel eenvoudig: je verbindt met ‘Poperinge wifi’ en accepteert de gebruiksvoorwaarden. Daarna kan je gratis op het internet surfen.

 

(Bron: persbericht op poperinge.be )

 

 

Verwante websites

Delen