U bent hier

Bruisende Binnenstad

HoGent doet sinds 2014 onderzoek naar de activatie van aanloopstraten en B-locaties in stedelijke kernen. Bedoeling is de positie van de aanloopstraat significant te verbeteren en de strijd aan te binden met voortschrijdende leegstand. Het onderzoeksproject heeft nu een informatieplatform gelanceerd, Bruisende Binnenstad, met tips en adviezen aan beleidsmakers, vastgoedeigenaars en lokale ondernemers.

Het "PWO Activatie Aanloopstraten" (praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek) van HoGent is een multidisciplinair onderzoek van de HoGent waaraan zowel specialisten vastgoed, wetgeving als marketing, ondernemerschap en trendanalyse meewerken. Behalve met beleidsmakers en fututologen, ging het onderzoeksteam ook de dialoog aan met zelfstandige winkeliers, horeca-uitbaters en vastgoedeigenaars. Bevindingen en observaties werden verwerkt tot tips en adviezen in de vorm van een journey. Deze journey mapping is een interactieve weergave van alle onderzoelsresulaten. Er wordt langs alle contactmomenten en langs alle mogelijke kanalen gevisualiseerd. Dit geeft beleidsmakers, vastgoedeigenaars en ondernemers inzichten van waar mogelijkheden zijn voor het verbeteren van de stads-, buurt- en klantbeleving.

Van 13 tot 23 maart opent PWO Activatie Aanloopstraten een stadslab in Aalst.  In de Pieter Van Aelst Gaanderij kan iedereen meedenken over de uitdagingen van vandaag en morgen of ondergedompeld worden in de toekomstscenario's voor een leefbaar en bruisend Aalst. Het stadslab zorgt voor inspiratie, coaching en werkbare ideeën voor ondernemers.

Verwante websites

Delen