U bent hier

Winkellocatiemarkt

10.30 uur ONTHAAL

 

11.00 uur Inleiding

Door de moderator Anneleen Desmyter CEO QRF

 

Blik op de toekomst | Retail visie Stad Antwerpen

Opening door Koen Kennis, schepen Stad Antwerpen

 

Toekomst winkelgebieden | impact Integraal Handelsvestigingsbeleid

Hoe gaan steden en gemeenten om met het Integraal Handelsvestigingsbeleid. Hoe zien de retail visies er nu uit? Waarin lopen deze parallel en waar en waarom verschillen ze? Is er een actief handelsbeleid in lijn met de Vlaamse winkelambities? Wat zijn de ervaringen van de marktpartijen?

Inleidende presentatie door Johan Guldix, raadgever Economie en Innovatie op het kabinet van minister Muyters.

Na een korte inzage in het beleid door de steden gaan we in gesprek met het panel.

  • Koen Kennis, schepen Stad Antwerpen
  • Carl Hanssens, schepen economie Stad Sint-Niklaas
  • Katrien Beulens, schepen economie Stad Aalst
  • Filip de Bois, portfolio director Redevco Belgium
 

12.30 uur NETWERKLUNCH

 

13.30 uur Retail Trends & Ontwikkelingen

De retailsector is voortdurend aan veranderingen onderhevig, waar gaat dit naar toe? John Terra, retail research director van Q&A Research & Consultancy gaat in op de retail trends en ontwikkelingen die het retaillandschap blijvend beïnvloeden. Met cijfers en voorbeelden deelt hij met u de kennis en ervaringen uit Nederland en de rest van de wereld.

 

Retailer aan het woord | KIABI

KIABI is bezig met een grote expansiegolf. In 2016 wil het 25 nieuwe vestigingen hebben geopend, waarna het aanwezig zal zijn in 20 verschillende landen. De eerste Belgische KIABI een feit met de opening van een winkel van 2.000 m2 in Docks Bruxsel. De Franse specialist in budgetkleding wil het echter niet laten bij deze ene store. Er moeten in België nog 3 à 4 KIABI’s bijkomen in grote steden en shoppingcentra. Marlies Hersbach, co-leader, vertelt u over de formule en expansieplannen.

 

Retailer aan het woord | Sissy-Boy

Naast nieuwe vestigingen in Nederland rolt Sissy-Boy het concept verder uit in België. In 2016 zijn 4 grote flagshipstores in karakteristieke locaties geopend in Brugge, Knokke, Hasselt en Gent. De vestiging in Gent is een bijzonder project. Met andere partners vormt het een miniwarenhuis. U hoort CEO Victor van Nieuwenhuizen over de formule, visie en expansieplannen.

 

14.30 uur Retail Tour Antwerpen

In samenwerking met Stad Antwerpen maken we een Retail Tour. Met o.a. een bezoek aan JÜTTU en Wasbar. Dries Van Hofstraeten, projectleider Detailhandel Stad Antwerpen

 

16.00 uur NETWERKDRINK 

Meer informatie en inschrijven: 
Winkellocatiemarkt
Datum
23 februari 2017
Waar
Horta
Hopland 2
2000 Antwerpen Antwerpen
België
Prijs
€724,79 per persoon
Website organisator
http://spryg.com/nl

Delen