U bent hier

Samenwerken in de binnenstad

Professionele samenwerking tussen partijen is cruciaal in het vitaal houden van binnensteden. Onder invloed van snelle economische en technologische veranderingen kunnen partijen immers zelfstandig het verschil niet maken. Steeds meer professionals in binnensteden realiseren zich dit, of ze nu als ondernemer, ambtenaar, eigenaar of anders betrokken zijn. Maar hoe werk je effectief samen? Met wie en op welke manier richt je een organisatie in? Hoe kies je samen koers, maak je onderscheidende keuzes en boek je tastbare resultaten? Om binnenstadsprofessionals te helpen met deze vragen, organiseren Platform Binnenstadsmanagement en Platform31 de vierdaagse cursus Samenwerken in de binnenstad. De eerste editie start op 4 mei 2017; de inschrijving is nu geopend.

Het functioneren van onze binnensteden verandert razendsnel. Retail vraagt minder ruimte, horeca juist meer, net als (nieuwe) woon-, werk- en leisureconcepten. Verdichting, verduurzaming en smart-toepassingen zijn andere invloedrijke ontwikkelingen. Verschillen tussen binnensteden groeien en toekomstperspectieven lopen steeds verder uiteen. Een professionele samenwerking in een binnenstad kan zorgen voor de flexibiliteit en veerkracht om deze ontwikkelingen in je voordeel te laten werken en om tot synergie en gezamenlijke investeringen te komen.

Platform Binnenstadsmanagement en Platform31 starten de cursus Samenwerken in de binnenstad omdat er nog geen goede cursus voor binnenstadssamenwerking bestaat. Gezien de aanhoudende oproepen tot visievorming, centrummanagement en sterker ondernemerschap in binnensteden én het feit dat er steeds meer samenwerkingsorganisaties geprofessionaliseerd worden, is het hoog tijd voor een ‘state-of-the-art’-training! Platform31 en Platform Binnenstadsmanagement zetten hun uitgebreide expertise en netwerken in, bij het kiezen van onderwerpen en docenten. Platform De Nieuwe Winkelstraat is als strategische partner aan de cursus verbonden.

Programma

In vier cursusdagen, in vier verschillende binnensteden, leert u de fijne kneepjes van succesvolle binnenstadssamenwerking. Ook is er ruimte om uw eigen vragen en casuïstiek in te brengen. We behandelen onder meer:

  • Samenwerking en belangen (4 mei, Den Haag)
  • Van visie naar projecten; functie-innovatie in de binnenstad (18 mei, Roosendaal)
  • Bouwen aan een sterke organisatie (1 juni, Arnhem)
  • Businessmodellen (8 juni, Eindhoven)

 

Meer info links
Datum
4 mei 2017 to 8 juni 2017
Waar
België
Organisator
Platform 31
Website organisator
http://www.platform31.nl

Delen